Okonomiyaki – japansk pannekake
Okonomiyaki er en japansk pannekake med finsnittet kål og revet gulrot. På Geitmyra serverer vi den med hurtigkimchi, hoisinsaus, majones og pynter med litt ristet sesamfrø og vårløk på toppen.
Ingredienser
til 6 personer
½ finsnittet hodekål
2 stk. revet gulrot
1 ts salt
1 gul løk
6 egg
200 g hvetemel
2 dl vann eller buljong
1 ss revet ingefær
Grovkvernet pepper
Tilbehør
1 vårløk, til pynt
Hoisinsaus
Majones
Sesamfrø, til pynt
Utstyrsliste
Litermål / Bolle / Kniv / Skjærefjøl / Teskje / Spiseskje / Rivjern / Sleiv
Framgangsmåte
Finsnitt kål og riv gulrot , legg det i bollen og strø salt over. Masser saltet godt inn i grønnsakene.
Kutt løk i tynne skiver og bland med resten av grønnsakene.
Bland resten av ingrediensene i bollen.
Stek pannekakene i litt olje til de er gylne på begge sider.
Finsnitt vårløk og dryss over.