Fisk i pakke på SFO
Dette er en annen veldig populær oppskrift på Geitmyra: både enkel å lage og med masse smak, siden alt som er i pakka, gir smak til fisken, og omvendt. Ofte en favoritt for dem som ikke er så glad i fisk ellers. Om du vil, kan du gjøre pakka ferdig hjemme på kjøkkenet, og så varme den opp ved bålet eller på grillen og spise den ute i det fri.
Ingredienser (til 8 personer)
600 g fersk fisk uten skinn og bein (for eksempel sei, lyr, torsk eller laks)
2 store gulrøtter
1 stor pastinakk
½ fennikel
4 vårløk
2 fedd hvitløk
4 ss finhakkede friske urter (for eksempel persille, dill, gressløk, timian)
4 ss olivenolje
4 klyper salt
Utstyr: Skjærebrett til grønnsaker og fisk, rivjern, spiseskje, aluminiumsfolie, stekebrett
Framgangsmåte:
Finn frem stekebrett og legg på aluminiumsfolie med kantene på folie brettet opp.
Sett stekeovnen på 160 grader.
Rens og del fisken i terninger ca 2x2 cm.
Skyll og rasp gulrøtter og pastinakk. Legg de raspede grønnsakene i folie på stekebrettet.
Finhakk fennikel og hvitløk og legg i folie.
Skjær opp vårløken i ringer og legg i foliepakken sammen med fiskebitene og de finhakkede urtene.
Dryss over olivenolje og salt, og brett pakken sammen.
La det bake i ovnen i ca 20 min.
Serveres som det er, eller med kokte poteter til.
TIPS!
Hvis du skal gjøre maten ferdig ute på tur: Fyr opp et bål, og la det brenne nesten helt ned, til det er bare glør igjen. Legg fiskepakkene rett på glørne, og la dem bake der i 15 minutter.