Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

– Vi skal motivere og inspirere. Ingrid Dovland om Læringsrik mat på SFO.

God stemning på kjøkkenet!

– Det var ikke så skummelt å lage mat likevel. Det er matkurs for de som jobber på Langevik, Strømme, Hellemyr og Justvik SFO. Målet med kurset er å gjøre maten på SFO enda bedre og sunnere. 

Temaet for kurset er rammeplanen, de ansatte som rollemodeller, kostrådene og måltidet. – Vi skal lage nye retter og vise hvordan barna kan involveres i matlagingen, forteller Ingrid Dovland, prosjektleder for Læringsrik mat AKS Agder.. – Det er viktig at maten er sunn og god, og at den både holder budsjettet og passer inn i en hektisk SFO-hverdag. Kurset skal øke både kunnskaps- og ferdighetsnivået, motivere og inspirere. 

Og det er ikke rent lite som står på kursmenyen i tillegg til ny kunnskap: Bønnegrateng, fiskepinner med råkost og majones, rød fiskesuppe med sei, linsesuppe, grønnsakslapskaus, knekkebrød, smør, ketchup, brød, kjøleskapsgrøt og eplesyltetøy. – Jeg har lært veldig masse nytt i dag. Dette skal jeg lage hjemme, sier en ansatt ved Hellemyr SFO. 

– Læring om mat, er læring om livet, sier Helene. – Hver skole må finne sin løsning på hvordan elevene kan være med på kjøkkenet, og vårt bidrag er å vise dem at det går an, fortsetter hun. 

Og kurset ser ut til å bli akkurat det Helene og alle som jobber på Geitmyra håper:
– Dette var lærerikt og gøy. Jeg gleder meg til å lage det med barna på SFO. 

Om Læringsrik mat på AKS/SFO 

Vi mener at maten på AKS/SFO trenger et skikkelig løft og vi tror på at matglede og kunnskap skaper endringer. Derfor hjelper vi både ansatte og barna på AKS/SFO til å bli nysgjerrige på maten og enda flinkere til å tilberede den.

Målet med denne satsningen er å skape varige endringer i mattilbudet på SFO og at maten skal:

  1. Være velsmakende, sunn og i henhold til kostholdsrådene

  2. I størst mulig grad tilberedes sammen med barna 

  3. Spises i rolige og trivelige omgivelser sammen med voksne

  4. Være læringsrik for de som lager den

  5. Tilvirkes innenfor dagens budsjettrammer 

Ønsker dere et fysisk kurs eller veiledningsbesøk er det bare å ta kontakt. Gjennom prosjektet Læringsrik mat hjelper vi til og fasiliterer endringer slik at AKS/SFO kan få en bærekraftig matmodell å jobbe med videre. 

Læring om mat er læring om livet! Bruk derfor noe av undervisningstiden til å lage mat sammen med barna. Hver skole må finne sin løsning på hvordan elevene kan være med på kjøkkenet. Vi anbefaler små grupper på 5-6 elever om gangen.

Kontakt: ingrid@geitmyra.no

Les mer om Matagenter på SFO

Les mer om Geitmyra Kristiansand

Besøk oss på Odderøya!