Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Knekkebrød

Det er noe helt eget og ekstra godt med hjemmelagde knekkebrød. Geitmyras knekkebrød er proppfulle av sunt fett fra alle frøene og masse fiber fra gryn. Fiber trenger vi i fordøyelsen vår og man kan si at fiber hjelper til med å holde tarmene våre rene og fine.

Ingredienser

(til 3 brett) 

  • 4 dl havregryn

  • 2 dl sammalt rugmel

  • 2 dl solsikkefrø

  • 2 dl sesamfrø

  • 2 dl kruskakli

  • 1 dl gresskarkjerner

  • 2 dl linfrø

  • 2 ts salt

  • 7 dl vann

Utstyrsliste: bolle, slikkepott, litermål, teskje, stekebrett, bakepapir

Framgangsmåte

  1. Bland sammen alt det tørre.

  2. Rør inn vann.

  3. La deigen svelle i 10-30 minutter.

  4. Fordel røren på 3 stekebrett dekket med bakepapir. Legg et bakepapir oppå røra og stryk røra tynt og jevnt utover på brettet gjennom papiret.

  5. Stek knekkebrødene på 160 grader, varmluft i 50-60 minutter. Åpne ovnsdøra tre til fire ganger for å slippe ut damp.

  6. Når knekkebrødene er lysebrune, harde og sprø er de ferdige.

  7. Bryt opp i biter når de er avkjølt.