Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Barnas lille smaksfestival - ville vekster

Noe av det hyggeligste vi gjør på Geitmyra er å ha åpne arrangementer! Da samler vi det vi kan av frivillige til å lage et svært arrangement som er åpent og gratis for alle (noen begrensninger har vi hatt siste året med tanke på smittevern). Temaene skal reflektere sesongen, lokale ressurser, og knytte natur og landbruk til maten og smakene som gir oss matkultur i praksis.

Alle som tar turen innom våre åpne arrangementer skal ha smakt og lært noe nytt når de går hjem. Det finnes en rekke kulturarrangementer, og vi viser at mat og matproduksjon i høyeste grad også er kultur for alle, med morsomme og inkluderende aktiviteter for små og store!

Ville vekster på Odderøya

Visste du at det er masse spiselige vekster på Odderøya? På Barnas lille smaksfestival - ville vekster får barna bli med å utforske de ville smakene. Vi arrangerer smaksjakt og kontrollstasjon med eksperter fra sopp- og nyttevekstforeningen, lager løvetannkaffe i barnas kaffebar og vår egen skogsslush med smak av granskudd. Barna lærer å filetere makrell, grille den og smaksette den med syre (gjøksyre) og vi damper blåskjell i bålpanna og pynter den med vårens vakre blomster.

Oppskrifter

Om våren er det ekstra mange gode og ville spiselige vekster å sanke. Prøv våre oppskrifter smaksatt med vårens ville vekster.

See this gallery in the original post