Lammecurry med kikerter
I denne deilige marokkoinspirerte lammegryta er det rom for mange gode kryddersmaker. Prøv deg frem og bruk de du liker godt, mange ulike kryddere gir et spennende smaksuttrykk og det er et stort utvalg som kan harmonere i denne retten. Du kan også bytte ut lam med kyllinglår, skjær da løs kjøttet fra benet med en liten, skarp kniv når det har trukket ferdig.
INGREDIENSER (12 små porsjoner, eller en familie på fire)
3 ss olje
400 g lam, gjerne bog eller skiver av lår
4 tørkede aprikoser
400 g gulrøtter
1 løk
400 g kikerter
2 hvitløksfedd
Ingefær, tommelstor bit
1 boks fet kokosmelk
2 dl vann
Krydderblanding: ½ ss kumin, ½ ss korianderfrø, ½ ss fennikelfrø, ½ ts chili, ½ ts nellik, ½ ts malt kardemomme, ½ ts muskat, ½ ts malt kanel.
Til servering: Bladpersille, yoghurt naturell
FRAMGANGSMÅTE
Vask og rens grønnsakene.
Skjær gulrøtter, løk, og aprikos i terninger. Riv eller finhakk ingefær og hvitløk.
Skjær kjøttet i terninger.
Varm olje i en stor gryte, ha i kjøttet sammen med tørre kryddere og aprikoser.
Når kjøttet er lett brunet, tilsett vann og la det hele trekke rett under kokepunktet. Når kjøttet er gjennomkokt males det sammen med noe av kraften i blender eller med stavmikser, eventuelt del det i små biter for barn som er vant til grovere konsistens. Sett det til siden.
Fres løk, gulrøtter, hvitløk og ingefær. Tilsett kikerter. Kok det hele til gulrøttene er så møre at de kan klemmes lett i stykker.
Tilsett kokosmelken og gi det hele et oppkok, mos grønnsakene med potetmoser til ønsket konsistens.
Bland alt med det malte kjøttet.
Server gjerne med finhakket bladpersille og en skje yoghurt naturell.