Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Læring for næring

Prosjekt for rekruttering til matbransjen

Geitmyra Ringsaker ligger midt i Norges matfat. Hver eneste dag spiser barn og voksne over hele landet mat som kommer fra Ringsaker. Likevel er det ingen selvfølge at barna som vokser opp i en av landets største landbrukskommuner identifiserer seg med denne kulturen. Til høsten starter vi opp et større prosjekt på Geitmyra Ringsaker for rekruttering til matbransjen.

Herlig engasjement

Vi på Geitmyra synes at det å jobbe med mat er det gøyeste og viktigste man kan gjøre! Derfor vil vi at flere unge skal velge en utdanning innen matfag - man kan bli kokk, baker, kjøttskjærer, butikkslakter, fiskehandler, konditor, pølsemaker og mye, mye mer!

Krefter i sving.

For at barn og unge skal lære hvilke utdannings- og yrkesmuligheter som finnes, har vi i vår et pilotprosjekt på Geitmyra Ringsaker der barn og ungdom fra 4H får møte kjøttskjærere fra Nortura, de får møte Matbransjens Opplæringskontor som kan fortelle om utdannings- og karrieremuligheter, og de får prøve seg som kjøttskjærere selv! Og selvfølgelig lager vi god mat som vi spiser til slutt.